94 Puncte Parker:”Reserva 2019, vândut cu numele de ”Criaza” în Spania, provine dintr-un an secetos și cald, cu randament mic și vinuri concentrate. Strugurii Tempranillo, Garnacha Tinta, Mazuelo și Graciano au fermentat desciorchinați și zdrobiți ușor în cuve de stejar, cu drojdii indigene, iar 80% din vin a fost maturat 22 luni în stejar franțuzesc și restul, în stejar din Europa Centrală și America. 20% butoaie noi. Un vin serios și tânăr, dar echilibrat, nuanțat și complex.
Tenuta Ulisse Passerina Terre di Chieti
- Write a review
Un vin proaspăt cu arome de piersică, caisă şi grapefruitsi note fine de glicină. Ideal cu antipasti, carpaccio de peste, crustacee.
Soi: Passerina
Un vin proaspăt cu arome de piersică, caisă şi grapefruitsi note fine de glicină. Ideal cu antipasti, carpaccio de peste, crustacee.
Soi: Passerina
Thank you for the reviews ! Your comment is submitted
16 alte produse in aceeasi categorie:
Povestea casei Mangin et Fils dateaza din prima parte a secolului XX . Astazi Cedric Mangin ( a patra generatie ) este cel care conduce aceasta afacere de familie.
Principalele soiuri de struguri prezente in aceasta zona fiind: Pinot Meunier si Chardonnay.
O șampanie perfectă ca aperitiv.
Un vin elegant cu o culoare diafana roz pal. Echilibrat, un vin cu personalitate, parfumat, exprima perfect calitatea strugurelui crescut aproape de mare.
Vinul Feudi Bizantini Passofino Rose este un cupaj de Montepulciano si Merlot, aromat, elegant.
98 puncte Luca Maroni
“Eticheta Violet”: ”Din cele 30 de hectare cu soiul Fetească Neagră cultivate in podgoria Oprişorului alegem parcela din care strugurii de Fetească Neagră dăruiesc mustului şi vinului forţa, puterea si consistenta pământului oltenesc . Este mesajul de autenticitate pe care Oprişorul il transmite lumii”.
S-au produs cca 12900 de sticle
Medalie de Aur-Mundus Vini 2023
Un spumant vibrant îmbrăcat intr-o haină elegantă inspirată de țesăturile lui Jouy, foarte la modă în secolul 18. După cum spun producătorii, în spatele aerului de noblețe este de fapt o băutură foarte modernă care exprimă perfect bunul gust și le savoir-faire a la francaise.
Un vin cu totul exceptional care sarbatoreste 10 recolte fantastice respectând un trecut stravechi. Învechit în butoaie fine frantuzesti timp de 12 luni.
Invechit 10 ani, acest cognac este expresia pură a unui XO pentru orice connaisseur.
In stoc furnizor - Livrarea se va face dupa confirmarea comenzii
ABK6 VSOP Grand Cru este un coniac Single Estate si a obtinut medalia de aur in anul 2014 la categoria cel mai bun cognac VSOP in cadrul concursului international: World Best Cognac 2014.
! In stoc furnizor- se livreaza dupa confirmarea comenzii.
Produsa in Mexic din 1870, Herradura este o tequila premium din ingrediente 100% naturale si maturata timp de 45 de zile in butoaie de stejar.
Tenuta Ulisse Pinot Grigio un vin galben-pai, cu reflexii aurii, din marea familie de struguri nobili din Burgundia.In climatul Abruzzilor, strugurii dezvolta o aaroma puternica, o structura importanta, un caracter deosebit.O aroma intensa, larg fructata, cu note exotice si minerale, un gust placut, moale, o aciditate echilibrata, un final lung, o persistenta excelenta.Se potriveste cu aperitive, ciuperci, terine si pateuri, peste la gratar, crustacee, carne alba la gratar.Se recomanda o temperatura de servire de 6-8C.
Un vin roze fin si expresiv, tipic pentru Sudul Frantei. Gama largă de soiuri de struguri plantate pe domeniile cramei, (Grenache, Syrah, Carignan, Cinsault) la care s-a adaugat si Cabernet Sauvignon,a permis crearea unui vinuri delicate și fresh.
Casa DRAPPIER a lansat sampania DRAPPIER CUVEE CHARLES DE GAULLE ca omagiu pentru de Gaulle care era un client fidel al acestei șampanii pe care oservea la receptiile private de la vila sa.
80% Pinot Noir, 20% Chardonnay
Încă un vin semnat de Cosimo Varvaglione ! Asamblaj de Negroamaro, Primitivo și Malvasia Nera.
Strugurii sunt lăsați să se stafidească pe viță timp de cca 20 zile, în funcție de gradul de deshidratare. Scurtă macerare înaintea fermentației la temperatura de 12-14°C, pentru a extrage aromele caracteristice. Urmează fermentația la temperatură controlată de 24-26°C, timp de 20-25 zile. Apoi, vinul este separat de pielițe pentru a începe fermentația malolactică. Maturare 6 luni în baricuri de stejar franțuzesc.
Un vin foarte expresiv, proaspat, echilibrat si cu un final excelent.
O seară specială între Mărțișor și 8 martie când vom ciocni cu spumante rose și vom călători din Franța în Spania, trecem prin Italia și ne întoarcem de unde am pornit ca să „decolăm” spre casă.
Vom porni cu un pahar de spumant franțuzesc, trecem la Cava, ne răsfățăm cu un pahar de Franciacorta și încheiem „comme il faut” cu un pahar de șampanie rose.
Fiecare doamnă pleacă acasă cu un mărțișor și vom avea și un concurs cu două premii.
Unde: Sensio Living
Ora: 19:00
Prețul: 350 lei include: 1 pahar Spumant, 1 pahar Cava, 1 pahar Franciacorta și 1 pahar Șampanie
gustare
apă și cafea